Poortrijk

Poortrijk klaar voor de toekomst
Het nieuwbouwproject Poortrijk - een verwijzing naar de mooie entreepoort en de ‘rijke’ architectuur - bestaat uit 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huur. In het ontwerp van het plan zijn de duurzaamheidseisen van GroenWest verwerkt. Zo voldoen de woningen aan de eisen van BENG1, waarbij een duurzame wijze van ventilatie en isolatie wordt nagestreefd. De woningen wekken ook energie op door middel van PV-panelen. De hele wijk Leeuwesteyn is gasloos. De woningen van Poortrijk worden verwarmd door middel van warmtepompen. De wijk grenst aan Leidsche Rijn Centrum en via de Dafne Schippersbrug over het kanaal bent u ook zo in het oude centrum van de stad.

Utrechts karakter
Poortrijk krijgt een echt Utrechts karakter. Smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en herkenbare architectuur. Terrassen, trappen en hellingen overbruggen het hoogteverschil van zo’n 8 meter tussen het Willem-Alexanderpark en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het Oeverpark langs het Amsterdam-Rijnkanaal met bestaande en nieuwe bomen biedt ruimte voor recreatie. De groene veldjes tussen de 16 bouwvelden bieden speelgelegenheid. 

Voorzieningen

  • Grenzend aan Leidsche Rijn Centrum met onder andere winkels, restaurants, terrasjes en de bioscoop Cinemec
  • Eigen basisschool met naschoolse opvang
  • Dafne Schippersbrug-fietsbrug over het kanaal waarmee u zo naar Oog in Al en, langs de Munt, naar het centrum van Utrecht fietst
  • Groene omgeving met het Willem-Alexanderpark en park Leeuwesteyn

Op de hoogte blijven van nieuwbouw?
Meld u dan aan voor
 onze nieuwsbrief en vul 'nieuwbouw' in als uw profielkeuze. 

Kenmerken

Aantal eengezinswoningen
23

Aantal appartementen
35

Startdatum
​Vierde kwartaal 2019

Einddatum
De eengezinswoningen zijn in december 2020 opgeleverd en de de appartementen in februari 2021.