Pius X

Binnen een breedtemaat van 7m20 kan men ‘wonen over de breedte’ met de woon- en eetkamer aan de tuin- of balkonzijde. Op de hoek van de Jan van Goyenstraat en de Anthonie van Dijckstraat is een bijzondere hoekwoning ontworpen.
In totaal zijn er 9 woningtypes in het project, alle woningtypes zijn 3-kamerappartementen met 2 slaapkamers, een woonkamer met een open keuken, badkamer en een buitenruimte (tuin of balkon).

De woningen in Pius X worden duurzaam gebouwd. Dat betekent bouwen met milieuvriendelijke technieken. Onderdelen hiervoor zijn onder andere een goede isolatie van de gevel, het glas en zonnepanelen op het dak. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een vermindering van de milieubelasting en een verbetering van het energielabel maar vooral comfortabele woningen . Het zal ook een positief effect hebben op de woonlasten van de toekomstige bewoners. Alle woningen zijn voorzien van een individuele hoog rendement centrale verwarmingsinstallatie met vloerverwarming in de woning en een zelfregulerende mechanische ventilatie. Goede isolatie, een gezond en comfortabel binnenklimaat en een goede warmtevoorziening kunnen leiden tot een gezonde, comfortabele en energiezuinige woning.