Leeuwesteyn Blok 4A

Een nieuwe, groene woonwijk met een echt Utrechts en stedelijk karakter. Leeuwesteyn, aan de westkant van het Amsterdam Rijnkanaal, wordt een verbinding tussen oud en nieuw Utrecht. GroenWest bouwt 21 huurwoningen in blok 4A van Leeuwesteyn. De wijk grenst aan Leidsche Rijn Centrum en via de Dafne Schippersbrug over het kanaal bent u ook zo in het oude centrum van de stad.

Utrechts karakter
Leeuwesteyn krijgt een echt Utrechts karakter. Smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en herkenbare architectuur. Terrassen, trappen en hellingen overbruggen het hoogteverschil van zo’n 8 meter tussen het Willem-Alexanderpark en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het Oeverpark langs het Amsterdam-Rijnkanaal met bestaande en nieuwe bomen biedt ruimte voor recreatie. De groene veldjes tussen de 16 bouwvelden bieden speelgelegenheid. 

Voorzieningen

  • Grenzend aan Leidsche Rijn Centrum met onder andere winkels, restaurants, terrasjes en de bioscoop Cinemec
  • Eigen basisschool met naschoolse opvang
  • Nieuwe Dafne Schippersbrug-fietsbrug over het kanaal waarmee u zo naar Oog in Al en, langs de Munt, naar het centrum van Utrecht fietst
  • Groene omgeving met het Willem-Alexanderpark en park Leeuwesteyn

Aannemer Nijhuis Apeldoorn gaat 139 sociale huurwoningen bouwen in de nieuwe wijk Leeuwesteyn in Utrecht in opdracht van GroenWest en Mitros. De twee corporaties schreven een gezamenlijke selectie uit voor dit project. Nijhuis won de selectie en verwacht in december van dit jaar met de bouw te starten.

GroenWest wordt eigenaar van 21 woningen van de woonblokken 4.1 en 4.4 (20 sociale huur eengezinswoningen en 1 maisonnette).

Wilt u op de hoogte blijven van al onze nieuwbouwprojecten? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief en vul 'nieuwbouw' in als uw profielkeuze. 

  • Gasloze woningen

Door het gebruik van bodem-warmtepompen zijn al deze woningen gasloos.