FNV Houttuinlaan

Woningcorporatie GroenWest en BAM wonen hebben samen het voormalige FNV-kantoor in Woerden verworven. Het is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Middelland naar een woon- en werkgebied. GroenWest en BAM willen het voormalige kantoor slopen en er 265 huur- en koopappartementen realiseren. Hiermee vervullen GroenWest en BAM een pioniersrol in de transformatie van Middelland.

Transformatie bedrijventerrein naar aantrekkelijk woongebied

De zes appartementengebouwen bestaan uit circa 82 sociale huurwoningen (GroenWest) en 183 middeldure huur- en/of koopwoningen (BAM wonen). De locatie krijgt een fijnmazig stedelijk campusopzet met openbare ruimten tussen de zes woonblokken. Het parkeren is gepland in een gemeenschappelijke garage, waarbij de ambitie is deze circulair te realiseren.

Het FNV- gebouw is de eerste herstructureringslocatie in Middelland. Met de ligging op steenworp afstand van Station Woerden is het een logische startlocatie om op een organische manier het bedrijventerrein te herbestemmen. De komende periode staat in het teken van een nadere uitwerking en vormgeving van de plannen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwbouwprojecten? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief en vul 'nieuwbouw' in als uw profielkeuze. 

Huurvoorwaarden

GroenWest verhuurd alleen de sociale huurwoningen.