Aemsteldyck

Nieuwbouwplan voor 24 appartementen in Mijdrecht in uitvoering
GroenWest en Bébouw-Midreth ontwikkelen op de Gosewijn van Aemstelstraat een nieuwbouwplan voor 24 sociale huurappartementen De verouderde woningen op de huisnummers 12 tot en met 19 zijn deels gesloopt en er komt op deze prachtige, groene locatie een langwerpig appartementengebouw tot aan het Proostdijlaantje. Het gebouw wordt drie woonlagen hoog, bovenop een plint met bergingen. De hoofdentree en de balkons komen aan de kant van de Gosewijn van Aemstelstraat, maar ook de andere zijde zal er uit komen te zien als voorkant. Aan deze zijde komt een directe verbinding van de onderste woonlaag naar het Proostdijlaantje op de dijk. Het centrum van Mijdrecht ligt vanaf daar op loopafstand. Voor en naast het gebouw worden minimaal 29 parkeerplaatsen aangelegd.

Veiligheid dijk
Bij het bouwen in een dijklichaam gelden nieuwe regels die de sterkte en veiligheid van de dijk moeten waarborgen. Daarom kan de voet van het gebouw alleen onder aan de dijk gebouwd worden. De woonlagen erboven komen deels over het dijklichaam heen te hangen. Rondom het gebouw wordt de dijk groen ingericht.

De woningen
Alle appartementen worden levensloopbestendig: zeer geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. Ook andere één- en tweepersoonshuishoudens kunnen goed terecht in de energiezuinige appartementen met twee slaapkamers van circa 65 m2. Het zijn bijzondere driekamerwoningen die bijna allemaal identiek zijn aan elkaar en voldoen aan de nieuwste hoge duurzaamheidseisen voor nieuwbouw. Er komt dan ook geen gasaansluiting in de woning.

Huurprijzen
Ondanks dat de woningen gelijk zijn, is er gekozen om twee huurprijzen te hanteren. Op deze manier kunnen we verschillende doelgroepen bedienen. De netto huurprijzen bedragen € 633,24 en € 752,33 en zijn exclusief servicekosten van € 66,04.

WoningNet
De appartementen zullen in juni worden aangeboden via een advertentie op WoningNet regio Utrecht. Het is belangrijk dat u zich inschrijft bij WoningNet om te kunnen reageren op het woningaanbod. U kunt reageren op de advertentie van de woning met de voor u passende huurprijs. De huurprijzen zijn bereikbaar voor één- en tweepersoons huishouden met een inkomen tot € 44.655. Wanneer u ervoor zorgt dat uw gegevens in Woningnet actueel zijn, zult u het passende aanbod zien. De gemeente heeft bij dit project gebruik gemaakt van de bindingsregeling, waardoor bewoners uit de gemeente De Ronde Venen voorrang krijgen.

Van Groot naar Beter
De woningcorporaties in de regio Utrecht willen graag doorstroming bevorderen. Door voorrang te geven via de voorrangsregeling Van Groot naar Beter aan huurders van een grote woning die kleiner willen gaan wonen hopen de woningcorporaties dat er meer woningen vrijkomen voor gezinnen en starters. Huurt u een sociale huurwoning in de regio Utrecht met minimaal 4 kamers en wilt u verhuizen naar een woning met maximaal 3 kamers? Dan komt u misschien in aanmerking voor de voorrangsregeling Van Groot naar Beter. 

Als u gebruik wilt maken van de doorstroomregeling Van Groot naar Beter, is het belangrijk dat u zich bij ons meldt. Om voorrang direct aan te vragen, klikt u dan hier. Wij controleren uw recht op voorrang en registreren dit in het systeem van WoningNet. U ontvangt hiervan een bevestiging, of een afwijzing als u niet aan de voorwaarden voldoet.

Let op! Wanneer u gebruik maakt van de doorstroomregeling Van Groot naar Beter krijgt u wel voorrang, maar bij het betrekken van een nieuwbouwwoning kunt u geen aanspraak maken op de huurkortingsregeling.

Plattegronden
De plattegronden van de verschillende verdiepingen en de woningen kunt u terugvinden bij de downloads.

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar aemsteldyck@groenwest.nl of neem telefonisch contact op via het nummer 088 – 012 9000

Op de hoogte blijven van de verdere nieuwbouwprojecten van GroenWest?
Meld u dan hier aan voor de digitale nieuwsbrief.