Wilt u kleiner gaan wonen?

De druk op de woningmarkt is groot. Lange wachttijden zorgen er onder andere voor dat u moeilijk aan een (geschikte) woning kunnen komen. Wilt u graag verhuizen, maar durft u om diverse redenen de stap niet te zetten? Om u een handje te helpen bieden de woningcorporaties in de regio Utrecht een regeling aan die het aantrekkelijker maakt om te verhuizen.     

Bent u een tevreden huurder, dan willen we dat graag zo houden. U hoeft absoluut niet te verhuizen. Maar er zijn ook huurders die misschien wel willen verhuizen, maar dit niet doen. Soms uit angst voor een hogere huur. Om deze huurders een handje te helpen hebben de woningcorporaties in de regio Utrecht onderling afgesproken om een aantrekkelijke regeling voor de nieuwe huurprijs aan te bieden wanneer zij kleiner gaan wonen. Uw nieuwe netto huurprijs wordt nooit meer dan €50 hoger dan wat u nu betaalt aan netto huur.

Hoe werkt de voorrang?
U krijgt voorrang als u een woning met minimaal vier kamers verruilt voor een woning van maximaal drie kamers. Het woningtype (woonhuis of appartement) maakt niet uit. We moet u de hoofdhuurder zijn. Dus u krijgt geen voorrang als u onderhuurt, huisbewaarder of inwonend bent. 

Vul uw huidige woonsituatie in uw profiel goed in, anders werkt de voorrang niet. In advertenties voor woningen met drie of minder kamers ziet u onder het kopje spelregels de volgende tekst: 'U laat een sociale huurwoning met minimaal vier kamers achter." Zo ziet u of er voorrang geldt. Bij woningen die worden verloot geldt deze voorrang nooit. 

Alle woningcorporaties in de regio doen mee. Dus de afspraak geldt ook als u naar een ander woningcorporatiegebied verhuist. Hoe dit precies werkt, leest u op de website van WoningNet.