Verhuisadviseur nu ook beschikbaar voor senioren in Utrecht

De Verhuisadviseur Senioren geeft hulp en advies aan Utrechtse senioren met een verhuiswens naar een beter passende woning. De dienstverlening varieert van een oriënterend gesprek tot het intensief begeleiden bij het vinden van een andere woning. Inwoners van Utrecht van 55 jaar en ouder kunnen de hulp van de Verhuisadviseur inschakelen. Voor Utrechtse senioren geldt bovendien dat zij een grote sociale huurwoning moeten achterlaten (eengezinswoning of appartement van vier kamers of meer).

Voorrangsregeling voor senioren in Utrecht
Senioren in Utrecht die verhuizen, komen mogelijk in aanmerking voor voorrang op andere woningzoekenden. U moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent 55 jaar of ouder
  • U woont in een eengezinswoning of een appartement van vier kamers of meer) van een corporatie
  • U verhuist naar een kleine gelijkvloerse woning (maximaal drie kamers).

Mogelijkheden voor huurkorting 
Voor senioren in Utrecht die verhuizen en in aanmerking willen komen voor huurkorting gelden eveneens bovenstaande voorwaarden.Voor de nieuwe woning wordt maximaal € 50 netto huur meer betaald dan voor de achter te laten woning. 

Neem contact op
De Verhuisadviseur Senioren is op dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar op (030) 236 18 04 van 10.00 tot 14.00 uur. Krijgt u een antwoordapparaat, spreek dan uw naam en telefoonnummer in, dan wordt u teruggebeld. U kunt ook een mail sturen naar: verhuisadviseur@stade.nl. Op www.verhuisadviseursenioren.nl  vindt u meer informatie over de Verhuisadviseur Senioren en diverse regelingen en een contactformulier.