Onderzoek naar aanleiding van brand Kloosterhof 12 in Abcoude

Bij een brand van een schuur aan de Kloosterhof 12 is mogelijk asbest vrijgekomen. GroenWest heeft dit vandaag vastgesteld. Asbestspecialist KIWA compliance doet ter plaatse onderzoek om vast te stellen waar zich asbest bevindt. Rond 15:00 uur is een kleine strook bij de locatie afgezet. Aan het einde van de middag verwachten wij meer nieuws van het onderzoek.

Op deze nieuwspagina houden wij u op de hoogte.

Update dinsdag 27-6-2017 om 18:45 u:

Bij een brand van een schuur aan de Kloosterhof 12 is asbest vrijgekomen.  Asbestspecialist KIWA compliance heeft dit vastgesteld en heeft vervolgens ter plaatse onderzoek gedaan om vast te stellen waar zich asbest bevindt. Dit onderzoek is inmiddels afgerond. Er is asbest aangetroffen in een kleine strook rond de schuur. Uit kleefmonsters in portieken dichtbij de brandhaard is gebleken dat er geen asbestvezels binnen zijn gekomen. Het asbest in de buitenruimte wordt op dit moment door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd.

Update dinsdag 27-6-2017 om 22:25 u:

Het asbest in de buitenruimte is door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Het gebied is na inspectie goedgekeurd en vrijgegeven.