Nieuwe bewoners kijken uit naar oplevering project Nijevelt

Het project Gemengd Wonen Nijevelt in De Meern is bijna klaar voor oplevering van 33 zelfstandige woningen. Vijftien bewoners die nu in een opvangvoorziening van het Leger des Heils verblijven, gaan hier een belangrijke stap in hun leven zetten. Samen worden deze mix van mensen buren die in één gebouw gaan leven. Geïnteresseerd in dit project? Er zijn nog studio’s beschikbaar!

Gemengd Wonen
Aannemer Hemubo legt de laatste hand aan de verbouwing van het voormalige verzorgingshuis Nijevelt. Vijftien bewoners die nu in een opvangvoorziening bij het Leger des Heils verblijven gaan hier een belangrijke stap in hun leven zetten. “De nieuwe bewoners van Nijevelt zijn toe aan een volgende stap in hun herstel: een eigen woning. Deze grote stap willen we, met deze woonvorm zo laagdrempelig mogelijk maken, zodat terugval in problemen, vereenzaming en overlast minimaal is”, aldus Karin Verdooren, directeur-bestuurder van GroenWest.

Goede buur
De andere bewoners zijn geselecteerd en hebben bewust gekozen om een woning te betrekken waarbij er meer van ze wordt verwacht. Wonen in een omgeving waar je gekend en erkend wordt is voor iedereen belangrijk. In het gebouw wordt een ontmoetingsruimte gemaakt voor gemeenschappelijke activiteiten zoals samen eten en/of spelletjesavonden. Samen vormen alle huurders een bewonersvereniging. Een community-medewerker van Leger des Heils ondersteunt bij het opzetten van deze sociale woonvorm: “Een ‘goede buur’ is zeker geen hulpverlener, daar zijn de hulpverleners van het Leger des Heils voor Je moet wel open staan voor een praatje en je willen inzetten om het samen prettig te houden”, aldus Carla van de Klomp.  

Al vóór de oplevering maken de huurders met elkaar kennis. Vanwege corona gebeurt dit nu vooral online. De huurders vanuit GroenWest hebben ook een online training gehad, waarin duidelijk werd waarom iemand misschien bepaald gedrag vertoont en hoe je daar als ‘goede buur’ het beste op kan reageren. “Ik kijk er enorm naar uit, naar de woning én naar de andere bewoners. Voor mij is het vanzelfsprekend dat je als buren naar elkaar omkijkt. Dan is het een verademing om tussen mensen te wonen die net zo in het leven staan”, aldus een nieuwe huurder vanuit GroenWest. Geïnteresseerd in dit project? Er zijn nog studio’s beschikbaar voor gemotiveerde kandidaten!

Oproep
Word je ook warm van zo’n woonproject en ben je op zoek naar een zelfstandige woning? Stuur dan nu een e-mail naar nijevelt@groenwest.nl. Voor meer informatie zie  https://www.groenwest.nl/projecten/gemengd-wonen-nijevelt-in-de-meern/.