Huurders GroenWest besparen op energierekening

Huurders eengezinswoningen ontvangen aanbod voor zonnepanelen 

GroenWest heeft een contract gesloten met Solarteam BV voor het zonnepanelenprogramma, waarbij ruim 5.600 woningen worden voorzien van zonnepanelen. Met dit omvangrijke programma wordt niet alleen een positieve bijdrage geleverd aan het klimaat, maar worden ook de woonlasten voor huurders verlaagd. Een bewoner uit Abcoude vertelt: “We betalen een vergoeding, maar dat verdienen we makkelijk terug!”

Lagere woonlasten, beter milieu!
Met het plaatsen van zonnepanelen besparen huurders op hun energierekening. Deze besparing wordt gedeeld tussen de huurder en GroenWest. Bij appartementengebouwen van vier verdiepingen of meer wordt er aangesloten op de collectieve meter. “Het plaatsen van de zonnepanelen levert niet alleen een bijdrage aan een verlaging van de CO2-uitstoot. Het heeft ook een positief effect op de woonlasten van onze huurders”, aldus Marissa van Groenestijn (senior procesleider GroenWest). “De berekeningen die gemaakt waren door GroenWest waren best voorzichtig. We betalen een vergoeding, maar in werkelijkheid verdienen we echt veel meer terug met de zonnepanelen!”, aldus een tevreden bewoner uit Abcoude.

Samenwerking GroenWest en Solarteam BV: een wijkgerichte aanpak
Solarteam BV, bestaande uit Bos Installatiewerken BV en Weijerseikhout BV, gaat de komende vier jaar wijkgericht aan de slag in het Groene Hart. Zij begint op korte termijn met de voorlichting van de huurders. Voor de daadwerkelijke uitrol gaat het Solarteam de wijk in met modelwoningen en enthousiaste bewoners die ambassadeur willen zijn voor hun wijk. Zo wordt de uitrol gebiedsgericht aangepakt, waarbij er kwaliteit wordt geboden met aandacht voor de wijk en de individuele huurder.

Planning korte termijn
Op dit moment is er een informatieve website beschikbaar en ontvangen huurders van geschikte eengezinswoningen een brief met daarin het aanbod. Rogier Bos (Solarteam BV): “Wij komen straks graag in contact met enthousiaste huurders die ambassadeur willen zijn voor hun wijk. Zo willen wij samen met deze ambassadeurs het programma tot een succes maken voor alle huurders van GroenWest.” 

Het plaatsen van de zonnepanelen op appartementengebouwen wordt ook na de zomer gestart.