GroenWest en Bébouw Midreth bouwen 58 huurwoningen in Leeuwesteyn

Op 11 maart zetten woningcorporatie GroenWest en Bébouw Midreth hun handtekening onder de bouw van het plan Poortrijk in Leeuwesteyn. Er worden 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector gerealiseerd. “Een prachtige en noodzakelijke aanvulling op het woningaanbod in Utrecht”, aldus directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest). Bébouw Midreth, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, won samen met Klunder Architecten de tender die GroenWest had uitgeschreven voor de ontwikkeling van Leeuwesteyn 12A in Utrecht.


Duurzame aanvulling op woningaanbod

Het nieuwbouwproject Poortrijk - een verwijzing naar de mooie entreepoort en de ‘rijke’ architectuur - bestaat uit 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector. Verdooren: “We zien dat in Utrecht de druk op de woningmarkt groot is. Woningzoekenden moeten soms lang wachten op een woning. Daarom zetten we de komende jaren vol in op nieuwbouw. Deze 58 duurzame, hoogwaardige huurwoningen zijn niet alleen een prachtige aanvulling op ons woningaanbod. Het bevordert tegelijkertijd ook de doorstroming in onze bestaande woningvoorraad. Zo slaan we twee vliegen in één klap.”


Poortrijk klaar voor de toekomst

In het ontwerp van het plan zijn de duurzaamheidseisen van GroenWest verwerkt. Zo voldoen de woningen aan de eisen van BENG1, waarbij een duurzame wijze van ventilatie en isolatie wordt nagestreefd. De woningen wekken ook energie op door middel van PV-panelen. De gehele wijk Leeuwesteyn is gasloos. De woningen van Poortrijk worden verwarmd door middel van warmtepompen.
  Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: ‘Het stedenbouwkundig plan van Leeuwesteyn heeft ons voor de uitdaging gesteld om aantrekkelijk architectuur te ontwerpen binnen de budgettaire kaders van GroenWest. We zijn er trots op dat we met ons plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen aan de woningportefeuille van GroenWest mogen toevoegen en hiermee bijdragen aan de ambities van GroenWest voor een gevarieerde, duurzame en betaalbare woningvoorraad.'