Woningaanbieding

Heeft u gereageerd op een woning?
U ontvangt een e-mail van WoningNet waarin staat dat u voor de gestelde termijn moet aangeven of u belangstelling heeft om de woning te bezichtigen. 
Deze stap is belangrijk, anders loopt u de woning mis.

Documenten delen
GroenWest doet mee aan een proef van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarbij u uw inkomensgegevens direct via MijnOverheid kunt aanleveren. Het aanleveren van uw inkomensgegevens wordt hierdoor makkelijker, sneller en veiliger. U leest er meer over op de website van WoningNet.

Klik [HIER] om mee te doen aan de proef. U wordt gevraagd in te loggen bij WoningNet, waarna u direct wordt doorgestuurd naar de pagina waar u uw gegevens kunt aanleveren.
U heeft hiervoor uw DigID nodig. Dat geldt voor alle meeverhuizende volwassenen (kinderen uitgezonderd).

Alle overige documenten kunt u uploaden in WoningNet. Log hiervoor in op WoningNet en ga naar Mijn gegevens en vervolgens Mijn documenten. Daar kunt u meerdere bestanden uploaden. Let op: ‘Soort document’ staat standaard op ‘Inkomensverklaring’. Dit kunt u niet wijzigen. U kunt echter gewoon andere documenten uploaden. Geef een omschrijving in het veld ‘Titel document’, bijvoorbeeld ‘Verhuurdersverklaring’.

Hoe gaat het nu verder, als u uw documenten heeft ingeleverd?
Voordat wij u de woning definitief aan kunnen aanbieden, controleren wij of u voldoet aan de voorwaarden. Als de eerste kandidaat de woning accepteert en de gegevens in orde zijn, wijzen wij de woning toe. Als een kandidaat de woning weigert dan gaan we door met de volgende kandidaat.

De woning is aan u toegewezen, wat nu?
Wij maken dan direct een afspraak met u voor het tekenen van de huurovereenkomst. De huurovereenkomst gaat in zodra de woning klaar is voor verhuur.
Bij het ondertekenen van de huurovereenkomst ondertekent u ook een inkomensverklaring. Blijkt de woning op basis van uw gegevens niet passend? Dan trekt GroenWest de aanbieding in. Tot de definitieve bevestiging kunt u aan deze woningaanbieding geen rechten ontlenen.

Hoe wordt de betaling van de eerste huur overgemaakt?
Een aantal dagen voor het ondertekenen van de huurovereenkomst wordt ook de eerste huurbetaling in rekening gebracht. Deze kosten zijn opgebouwd uit de huur vanaf de ingangsdatum van uw huurovereenkomst, samen met eventuele servicekosten.  U ontvangt hiervoor via de e-mail een betalingsverzoek.

Welke bewijsstukken/documenten levert u aan voor acceptatie van uw huurwoning?

 1. Acceptatieformulier  
 2. Inkomensverklaring; meest recent (zie onderstaande toelichting)
 3. Verhuurdersverklaring Deel I deel 1 (altijd invullen) /  evt. hypotheekverklaring) 
 4. Uittreksel GBA met adreshistorie (zie onderstaande toelichting)

Toelichting aan te leveren documenten voor de acceptatie van uw huurwoning

Veel gevraagd over Woningaanbieding

Welke bewijsstukken / documenten moet ik inleveren voor de acceptatie van mijn huurwoning?

LET OP! Heel belangrijk is dat u allereerst kenbaar maakt op WoningNet.nl dat u de woning accepteert via uw eigen account.
Dit moet vóór de volgende werkdag 12.00 uur!

Na de bezichtiging in de woning levert u uiterlijk de volgende werkdag voor 12.00 uur, een kopie van de volgende stukken bij ons in.

 1. Acceptatieformulier  
 2. Meest recente inkomensverklaring
 3. Verhuurdersverklaring Deel I deel 1 (altijd invullen) /  evt. hypotheekverklaring) 
 4. Uittreksel GBA met adreshistorie (zie onderstaande toelichting)

Toelichting aan te leveren documenten voor de acceptatie van uw huurwoning

GroenWest doet mee aan een proef van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarbij u uw inkomensgegevens direct via MijnOverheid kunt aanleveren. Het aanleveren van uw inkomensgegevens wordt hierdoor makkelijker, sneller en veiliger. U leest er meer over op de website van WoningNet.

Heeft u vragen over de documenten? Neem dan tijdig contact met ons op. 

Ik heb een vraag over de oplevering van mijn huurwoning. Wat kan ik doen?

Informatie over de oplevering van uw woning leest u hier: Brochure Uw woning verlaten? Zo laat u de woning netjes achter. Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact op met ons via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp. Wij helpen u dan verder.

Ik heb geen afvalpas voor mijn ondergrondse container/afvalbrengstation, hoe kan ik mijn huisvuil nu storten?

U kunt hiervoor de gemeente bellen, hier kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen. GroenWest is niet verantwoordelijk voor de afvalpassen. De eventueel vorige huurder had de afvalpas achter moeten laten. Wij zijn niet de aangewezen controlerende organisatie hiervoor. De gemeente heft het reinigingsrecht en zorgt voor containers bij eengezinswoningen.

 • Gemeente Woerden 0348-42 89 11 
 • Gemeente Montfoort 0348-47 64 00 
 • Gemeente De Ronde Venen 0297-29 16 16 
 • Gemeente Utrecht 030-286 00 00

Ik heb bewijsstukken ingeleverd over de acceptatie van een woning. Ik ben benieuwd naar de uitslag.

De check van de documenten duurt ongeveer 5 werkdagen. Als het langer duurt, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 088-012 90 00.

Ik wil graag spullen overnemen. Hoe doe ik dit?

Overnames is een zaak tussen u en de vertrekkende huurder, maar gaat altijd in overleg met de verhuurmakelaar. U bent niet verplicht om iets over te nemen.

Wij hebben de volgende afspraak bij overnames;

- Overnames is in principe iets tussen de vertrekkende huurder en de nieuwe huurder.
- Om overnames mogelijk te maken is het fijn als de huurders in bewoonde staat kunnen bezichtigen.
- Het aan de verhuurmakelaar om aan te geven of iets ter overname aangeboden mag worden (zie ook hiervoor het ZAV beleid). De verhuurmakelaar vermeldt dit ook op het inspectieformulier.
- Als op laatste huurdag geen nieuwe huurder bekend is, dan moet de woning leeg, kaal en schoon worden opgeleverd aan GroenWest.


Overnameformulier

Ik wil afzien van de (nieuwbouw-)woning die ik heb geaccepteerd. Kan dit?

Ja. Na acceptatie van de (nieuwbouw-)woning kunt u alsnog de woning weigeren. Als u dit na controle en het goedkeuren van uw gegevens doet, kan de corporatie wel kosten in rekening brengen. Uw inschrijving bij WoningNet vervalt niet. 

Ik zou graag mijn bewijsstukken terug willen (n.a.v. een woningaanbieding). Kan dit?

Wij sturen geen documenten retour. Originele stukken nemen wij niet meer aan, alleen kopieën. 

Heeft u nog vragen neem contact met ons op via telefoonnummer: 088-012 90 00.

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Hierbij een aantal belangrijke zaken om te regelen op een rijtje gezet.

Bij het aangaan van een nieuw huurcontract zijn er veel zaken die u moet regelen. Om het u gemakkelijker te maken hebben wij vast een aantal zaken op een rij gezet om niet te vergeten.

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Tips voor de nieuwe bewoner(s).