Plafond/Wand/Vloer

Heeft u vragen over of een reparatieverzoek aan plafond, wand of vloer? Deze kunt u aan ons doorgeven. U kunt ons bereiken via telefoonnummer: 088-012 90 00.

Veel gevraagd over Plafond/Wand/Vloer

Mijn muur is verzand of er zitten scheuren in, kan GroenWest dit repareren?

Alle reparaties in de muren zijn voor uzelf, behalve verzand stucwerk en zeer grote scheuren. In de nieuwbouw komen scheuren veelvuldig voor bij de aansluiting van muren en plafonds. Dit is een gevolg van het vocht dat uit de woning moet. Deze scheuren kunt u zelf repareren. 

Voor reparatieverzoeken over muren kunt u contact opnemen met ons via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp.

Ik heb een reparatieverzoek voor mijn vloer of tegels

Het repareren, onderhouden of vervangen van tegels of vloeren die door toedoen van u zijn beschadigd, is voor eigen kosten en uitvoering van uzelf.

Tegels
Als het om tegels gaat die bij aanvang van huren bij de woning behoorden en niet door toedoen van u zijn beschadigd, dan kunt u ons een e-mail sturen via info@groenwest.nl waarin u neerzet om hoeveel tegels het gaat. Kunt u ook een foto meesturen van de situatie? Wij kunnen dit dan beoordelen en zonodig de aannemer vragen om contact met u op te nemen voor het maken van een afspraak om de tegels te vervangen of repareren.

Als het gaat om tegels die zijn aangebracht door u, dan is reparatie en onderhoud voor eigen kosten en uitvoering van uzelf.

Vloeren
In het geval dat er schade aan de vloer is, dan kunt u uw inboedelverzekering aanspreken om de schade te verhalen. Mocht de schade zijn ontstaan naar aanleiding van een reparatie door ons, dan moet de betreffende uitvoerder dit oppakken. Neemt u dan contact op met ons via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp.

Het repareren of vervangen van vloerbalken, vloerdelen en alles wat tot de vloerconstructie behoort wordt door ons uitgevoerd op hun kosten.

Wat zijn de oorzaken van vocht ?

Veel vochtproblemen worden veroorzaakt door onvoldoende ventilatie: een gemiddeld gezin produceert bij dagelijkse bezigheden zo'n 10 liter vocht. 

Tips om vocht in uw woning te voorkomen leest u in de volgende link: Wat te doen bij schimmel en vocht in huis.

Optrekkend vocht 

Optrekkend vocht komt meestal via funderingen, kruipruimten en (spouw-)muren de woning binnen. Het vocht trekt via de wanden en de spouw omhoog. De vochtplekken zijn vooral zichtbaar boven de plint. Houten constructies onder de vloer kunnen worden aangetast door schimmels. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door een combinatie van een hoge waterstand en de zuigende werking van het opgaande (verticale) metselwerk.

Koudebruggen

Warme lucht bij een koude muur of vloer koelt af en moet zijn vocht kwijt. Er ontstaan dan druppels op het koude oppervlak. Dit gebeurt op plekken in de woning waarbij er een directe verbinding is tussen de kou van buiten en de binnenzijde van de woning. Denk hierbij aan metalen kozijnen, betonnen draagconstructies of vervuilingen in de spouwmuur. Deze plekken heten koudebruggen. 

Condensatie

Condens ontstaat door menselijke activiteiten in huis zoals douchen of wassen. Dit hoeft geen probleem te zijn, als er goed wordt geventileerd. Wanneer er geen goede ventilatiemogelijkheden zijn, slaat de vochtige lucht als condens neer op oppervlakten zoals ramen, (stalen of aluminium) kozijnen, muren of kelders.

Meer informatie leest u hier

Voorkom schimmels

,  Artikel over woningventilatie, Artikel vocht en schimmel

De steeg / brandgang achter mijn huis stroomt over met water bij hevige regenval, of het achterpad is verzakt. Kan GroenWest dit maken?

Als de brandgang bezit van ons is, dan zullen wij als het nodig is onderhoud plegen aan de brandgang.
U kunt een reparatieverzoek indienen bij ons via de volgende link: Indienen Reparatieverzoek. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp

Ik heb een reparatie- of onderhoudsverzoek voor mijn plafonds in de woning. Wie voert dit uit?

Het witten en herstellen van plafonds is voor rekening van de huurder.
Let op: dit geldt ook na schade door water. Hiervoor kunt u uw inboedelverzekering inschakelen.

Heeft u tips om mijn badkamervloer weer schoon te krijgen?

Het euvel met de Mosa badkamervloeren is ons bekend . Het probleem op de vloer wordt zichtbaar als zeepresten zich gaan vastzetten in de cementsluier. Dan ontstaat er en witte waas en vlekken op de vloer. Met de standaard schoonmaak middelen krijg je dit niet meer weg (ook niet met de HG producten). Vaak helpt de Moeller HMK R 159 die Mosa adviseert hiervoor. Mocht dit ook niet helpen dan is er nog de Moeller HMK R163 (R63) cementsluierverwijderaar wat nog een stuk agressiever is . De voegen moet je dan eerst ook nat maken met water anders ben je die ook meteen kwijt. Via de site van de Pol online winkel kun je deze producten bestellen. Wel goed de gebruiksaanwijzing lezen want het is behoorlijk agressief natuurlijk.