Diverse vragen reparatieverzoek

Is er iets stuk in de woning? Moet er iets gerepareerd worden? U kunt snel en gemakkelijk een reparatieverzoek indienen via de volgende link: Indienen Reparatieverzoek.

Noodgeval of calamiteit
Is er sprake van een noodgeval of calamiteit wat niet tot de volgende werkdag kan wachten? Bel direct onze servicelijn: (088) 012 9000, deze is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar.

Voordat u een reparatieverzoek indient:

 • In de brochure Serviceabonnement ziet u direct of u zelf iets moet repareren of vervangen en dus de kosten voor eigen rekening zijn, of dat GroenWest dat doet. Zie hier Brochure serviceabonnement.
 • GroenWest voert geen onderhoud uit aan zelf aangebrachte voorzieningen. Dit geldt ook voor overgenomen aanpassingen in de woning.
  Reparaties worden door ons uitgevoerd wanneer er sprake is van slijtage door normaal gebruik. Bij vernieling, verlies of onoplettendheid zijn de kosten voor u.
 • Schade door inbraak? Doet u dan direct aangifte bij de politie. De reparatie kan alleen na het overleggen van een proces verbaal in behandeling worden genomen.
 • Heeft u een reparatieverzoek voor uw Centrale Verwarming
  Woont u in: Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, de Hoef, de Meern, Haarzuilens, Mijdrecht, Utrecht, Vinkeveen, Vleuten, Waverveen, of Wilnis? Dan kunt u zelf bellen met Feenstra op telefoonnummer 088-845 5000 
  Woont u in: Harmelen, Kamerik, Linschoten, Montfoort, Woerden of Zegveld? Dan kunt u zelf bellen met Energiewacht op telefoonnummer 088-555 3250.
 • Heeft u een reparatieverzoek voor uw Mechanische Ventilatie?
  Neemt u dan rechtstreeks contact op met Feenstra op telefoonnummer 088-845 5000.

  Woont u op de Burchtwal in Vleuten? Neemt u dan direct contact op met Breman Zwolle: 038-38 51 633.
  Woont u op de Irisstraat/Chrysantstraat in Woerden? Dan mag u rechtstreeks contact opnemen met Bos Installatietechniek via 030-2882488.
  Woont u op de Knotwilgenlaan in Kamerik? Meld het reparatieverzoek dan bij JWA Beheer.

Veel gevraagd over Diverse vragen reparatieverzoek

Ik heb een reparatie- of onderhoudsverzoek / vervanging van badkameraccessoires en toiletonderdelen. Voert GroenWest dit uit?

De volgende onderdelen zijn voor kosten van uzelf. Als u lid bent van het Serviceabonnement, dan kunnen wij de werkzaamheden uitvoeren op onze kosten.

 • Onderhouden, repareren, opnieuw bevestigen of vervangen van badkameraccessoires zoals planchet (het plaatje onder de spiegel), de wastafel, handdouche, doucheslang, glijstang, opsteekhaak, doucheputrooster.
 • Repareren of vervangen van onderdelen van closetpot en reservoir, zoals manchet/sok (aansluiting op de afvoer), afdichtingsringen, vlotter en drijver.

Let op: Het vervangen, repareren of vastzetten van sanitair na schade of breuk door uzelf veroorzaakt, is altijd voor uw eigen kosten.

U kunt een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek

 

Ik wil mijn afspraak annuleren / wijzigen.

Voor het afzeggen / verzetten van uw afspraak kunt u contact met ons opnemen via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp.

Ik heb een reparatieverzoek voor de gevel. Komt u dit repararen?

Ja, wij onderhouden en repareren de buitengevels (inclusief aangebrachte isolatie, voegwerk, raamdorpelstenen, gevelbeschermingslagen, gevelbeplanting en schilderwerk). U kunt een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek.

Ik heb een reparatieverzoek voor mijn zonnepanelen. Kan ik dit bij GroenWest indienen?

Ja, wij zorgen voor het onderhoud van de zonnepanelen. U kunt een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek.

GroenWest voert geen schoonmaakwerkzaamheden uit aan de zonnepanelen. Een regenbui zorgt voor een natuurlijke reiniging.

Meer informatie over het project zonnepanelen van GroenWest vindt u op de Website Het Solarteam.

 

Ik heb een reparatieverzoek voor het stucwerk en tegelwerk in mijn woning. Kan GroenWest mij helpen?

Het volgende is voor uzelf om uit te voeren en op uw eigen kosten:

 • Het repareren van kleine beschadigingen en krimpnaden aan het stucwerk van wanden en plafonds.

Het volgende is voor kosten en uitvoering van GroenWest:

 • Het repareren van loslatend en ernstig beschadigd stucwerk van wanden en plafonds (niet veroorzaakt door huurder);
 • Het vervangen of vastzetten van loslatend of doorslaand tegelwerk dat standaard tot de woning behoort.

U kunt dan een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek.

Ik heb een reparatieverzoek voor mijn brievenbus. Wat kan ik doen?

Reparaties op kosten GroenWest
U kunt een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek. Maar let op: Als de oorzaak komt door uw eigen toedoen, dan zijn de kosten voor u.

 • repareren of vervangen van de defecte briefkast, brievenbusklep en brievenbusslot.
 • het vernieuwen of vervangen van de defecte brievenbus in eigen deur.

 

Ik heb een reparatieverzoek voor de kitvoegen binnen of buiten de woning, of wil deze laten vernieuwen. Voert GroenWest dit uit?

Ja, het repareren of vernieuwen van kitvoegen van zowel binnen als buiten de woning gelegen (kit)voegen is voor uitvoering en kosten van ons.

U kunt een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek.

Het tochtprofiel en/of de tochtstrip is versleten. Wat kan ik doen?

Het aanbrengen, onderhoud of vervanging van versleten tochtprofielen en tochtstrippen is voor eigen kosten en uitvoering van de huurder. In de video hieronder ziet u hoe u een tochtstrip kunt aanbrengen.

https://www.youtube.com/embed/icjljYMrikU

Bent u lid bent van het Serviceabonnement? Dan kunt u een reparatieverzoek indienen. Wij zorgen er dan voor dat de aannemer het komt repareren.

Wie voert het onderhoud uit in de gemeenschappelijke ruimten van mijn complex?

Wat u zelf doet (of uitgevoerd door een schoonmaakbedrijf in het geval van het betalen van servicekosten):

 • Schoonmaken van gemeenschappelijke ruimten zoals hal, portiek, trapportaal, galerij, berginggang en zolder.

Wat doen wij?:

 • Vervanging lampen in gemeenschappelijke ruimten;
 • Onderhoud en reparatie van een bel en de belinstallatie bij gemeenschappelijk gebruik, inclusief huistelefoon, elektrische deuropener, intercominstallaties, hallofoon en bellentableaus.;
 • Reparaties en vervanging van door de verhuurder aangebrachte tegels in gemeenschappelijke ruimten;
 • Drangers op deuren in gemeenschappelijke ruimten (als aangebracht door de verhuurder);
 • Onderhouden, repareren en vervangen van trappen en leuningen in gemeenschappelijke ruimten (waaronder buitentrappen en brandtrappen);
 • Repareren of vervangen van verlichtingsinstallatie (waaronder buitenverlichting) in gemeenschappelijke ruimten zoals hal, portiek, trapportaal, galerij en berginggang;
 • Onderhoud en reparatie van hang- en sluitwerk in gemeenschappelijke ruimten;
 • Schilderwerk in gemeenschappelijke ruimten (en/of bij schilderwerk).

U kunt zonodig een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek.

Ik heb een reparatie- en/of onderhoudsverzoek voor mijn wasmachineaansluiting en -afvoer

Het onderhoud en reparatie van de wasmachineaansluiting en wasmachineafvoer is voor uw eigen kosten en uitvoering. 

Bent u lid van het serviceabonnement? Dan kan GroenWest dit kosteloos voor u uitvoeren. Neemt u in dat geval contact met ons op via Indienen Reparatieverzoek. Wij zorgen er dan voor dat u een afspraak kunt inplannen met de aannemer.

Waar moet ik op letten als ik mijn muren ga schilderen, behangen of stuctuurverf wil aanbrengen?

 • Geen kunststof aanbrengen in verband met brandveiligheid. Bijvoorbeeld schroten, steenstrips, lambrisering en vinyl.
 • Bij structuurverf, granol, sierpleister en latex moet de grofheid van de structuur kleiner zijn dan 3 mm.

Ik zie dat er onderhoud moet worden gepleegd aan het hekwerk van de gemeenschappelijke ruimten en/of gestapelde bouw. Doet GroenWest dit?

Onderhoud aan hekken, balkons en balustrades van gemeenschappelijke ruimten en/of gestapelde bouw wordt door ons uitgevoerd.

Heeft u een reparatieverzoek, dan kunt u contact met ons opnemen via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp.
U kunt dit nog sneller regelen door in te loggen op uw account bij 'Mijn GroenWest'. Mocht u nog geen account hebben, dan kunt u deze aanmaken via deze link

Mijn vensterbank is stuk. Maakt GroenWest dit?

Nee, u zult de vensterbank zelf moeten (laten) maken. Het onderhoud is voor uzelf.

Ik wil graag onderhoud plegen aan mijn schoorsteen en kanalen. Voert GroenWest dit uit?

Het vegen van een schoorsteen is voor uitvoering van uzelf en op uw eigen kosten.

GroenWest repareert of vervangt schoorstenen, ventilatiekanalen en rookgasafvoerkanalen, inclusief roetschuiven en nisbussen. 
Neemt u hiervoor contact met ons op via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp. U kunt dit nog sneller regelen door in te loggen op uw account bij 'Mijn GroenWest'. Mocht u nog geen account hebben, dan kunt u deze aanmaken via deze link

Ik heb een reparatieverzoek voor mijn plinten, stofdorpels en/of de deklijsten. Kan GroenWest mij helpen?

Het repareren of vastzetten van plinten, stofdorpels, deklijsten en verdere aftimmering is aan uzelf om uit te voeren en op uw eigen kosten.

Bent u lid van het serviceabonnement? Dan kan GroenWest dit kosteloos voor u uitvoeren. U kunt dan een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek. Wij zorgen er dan voor dat u een afspraak kunt inplannen met de aannemer.

Vragen en reparatieverzoeken over de wasmachine en/of droger voor de tijdelijke woningen aan de Hogewoerd in Woerden of de Herenweg in Vinkeveen.

U heeft geen eigen wasmachine, maar er is (tegen betaling) wel een wasmachine en droger aanwezig in een gezamenlijke ruimte.

Voor de tijdelijke woningen aan de Herenweg in Vinkeveen kunt u contact opnemen met GroenWest, wij zullen de reparatie laten uitvoeren door Electro World De Groot.

Legt GroenWest mijn telefoonaansluiting aan?

Wij verzorgen de voorziening om de aansluiting te realiseren. De aanvraag, aanleg, aansluiting en reparatie van een telefoonaansluiting is geheel voor uw eigen kosten en uitvoering door uzelf.

Ik heb een reparatieverzoek voor de inventaris op de Pijlkruid in De Meern, bij wie moet ik zijn?

U kunt een reparatieverzoek indienen via deze link: Indienen Reparatieverzoek.

In dit complex zijn de gemeenschappelijke ruimtes gemeubileerd. Hierbij kun je denken aan een wasmachine, droger en gemeubileerde woonkamer, zie de getekende inventarislijst die bij het huurcontract zit. Deze inventaris is van ons, wij zullen dan ook de reparaties uitvoeren.

Mijn zonnepanelen doen het niet. Wat moet ik doen?

1. Is het systeem aangelegd door Solarteam en geeft de monitoring app een waarschuwing?

 • Controleer de omvormer op zolder. Hier moet bij open helder weer het teruglever lampje branden. Brand dit niet of knippert er een lamp, dan het Solarteam inschakelen. Zij helpen u verder of komen desnoods bij u langs. Het nummer is: 085 0657397.

2. Is uw systeem niet door Solarteam aangelegd (nieuwbouw of groot onderhoud voor 2018) en heeft u een monitoring app van een andere partij?
U dient dan eerst een aantal zaken zelf te controleren:

 • Controleer in de meterkast of de groepenschakelaar van de zonnepanelen niet per ongeluk uit staat.
  Staat deze uit? Schakel hem dan weer in. Klapt hij direct weer uit? Meld het bij Solarteam of in het geval van nieuwbouw (garantie) bij GroenWest.
 • Staat de aardlek gewoon aan check dan het telwerk op de elektrameter.

  Bijzonnig weer moet deze aangeven dat er teruggeleverd wordt (tenzij u net heel veel stroom verbruikt bijv met de wasmachine of vaatwasser). Als dit niet zo is noteer dan de meterstand en kijk de volgende dag weer of de stand is gewijzigd. Als dat niet zo is bel het Solarteam.

Mocht het bij een niet solarteam systeem zo zijn dat de storing in de app zit en dat dus blijkt dat het systeem gewoon werkt, dan zijn de kosten van het bezoek voor de huurder.

Ik zou graag hulp krijgen voor wat kleine klusjes in huis. Kan GroenWest mij hiermee helpen?

Voor diverse kleine klusjes in huis die niet in het Serviceabonnement vallen, kunt u in sommige gevallen hulp krijgen van vrijwilligersorganisaties. U kunt het best bellen naar uw gemeente, dan kunnen zij u in contact brengen met de juiste vrijwilligersorganisatie.

 • Gemeente Woerden 0348-42 89 11 
 • Gemeente Montfoort 0348-47 64 00 
 • Gemeente De Ronde Venen 0297-29 16 16 
 • Gemeente Utrecht 030-286 00 00